LIKE disini :)

Rabu, 23 Mac 2011

...Dalam Botol - Negatif tapi Realiti





Negatif tapi Realiti. tak percaye? pergi search dalam facebook. ade paham? haha. statement nie macam meletop vravravroom pulak kan? tapi tu lah senario masa kini. tak payah nak tolak sangat lah kenyataan sekarang nie. citer dalam movie tu dah memang antara kisah benar dalam dunia nie tau. ooppss jangan kecam saye yea? 


nak tau satu citer tak? pasal mamat gay, tapi takdelah sampai tukar jantina bagai. maybe cuz dia adalah lelaki dalam 'hubungan' dia tu. kelaka oke! ade kenal sorang mamat nie, sebaya dengan saye. dia tu..budak pandai. upsr, pmr, spm dia memang cemerlang. penah jadi pelajar kat salah satu SBP berprestasi tinggi tau. muka pun..not bad. ala aliff aziz gitu. asal nya kenal kat myspace and skrg dah beralih kat facebook pulak. eh eh jap, saye kenal org, kenal macam tu jea, takde sampai mintak number phone and ajak jumpe bagai. itu bukan saye oke? mase di myspace dulu, tak tau plak yang dia tu gay. baru baru nie jea dapat tau citer sebenar. rupa nya 'citer chinto' yang dia ngadu selama nie bukan terhadap pompuan, tapi lelaki. grrr! demm! and ade lagi coter yang terbongkar, dari seorang yang rapat dengan dia sendiri. bagi tau saye yang dia tu dah __________ . ape tu? tah lah. tak nak cakap. takut tersalah plak kan. memang terkejut lah. ape hal lah dgn dia tu. pandai tapi B***H. astaghfirullah. - THE END.


oke, berbalik ke movie ...Dalam Botol. well saye rase sume orang tau tajuk asal filem nie kan? semalam saye tengok Fuhh! kat Tv3, ade review pasal movie nie. saye rase macam nak tengok jea citer nie, memandangkan scene yang tak sepatutnya tu dah kena cut, but still boleh ke umur di ambang 18 nie tengok? ahaks. filem nie telah dijayakan oleh Khir Rahman sebagai pengarah dan pelakon BOMBASTIK iaitu Arja Lee, Wan Raja, Normah Damanhuri, Diana Danielle, Fauziah Ahmad Daud, Jalil Hamid dan Pekin Ibrahim. to those yang still tak tau citer nie pasal ape, jom kita tengok trailer movie nie dulu yea :-





and, ni plak sinopsis ...Dalam Botol.


Filem …dalam botol mengisahkan Ruby atau nama sebenarnya Rubidin dan Ghaus merupakan pasangan gay iaitu mencintai kaum sejenis. Disebabkan terlalu mencintai Ghaus, Rubidin sanggup berkorban mengubah identiti dirinya kepada Ruby. Bukan sedikit pengorbanan yang dilakukan oleh Ruby, identiti dirinya diubah menerusi satu pembedahan jantina. Namun perhitungan Ruby itu salah kerana Ghaus tidak dapat menerimanya dalam keadaan fizikal seorang wanita sekali gus memutuskan perhubungan dengan Ruby. Tanpa diduga, hormon lelaki dalam Ruby kembali menyerlah dan dia kembali menjadi Rubidin. Malah Rubidin mula jatuh cinta dengan seorang gadis yang baik budi dan mereka merancang untuk berkahwin. Bisa terjalinkah harga sebuah perkahwinan jika sang suami tidak memiliki kelakianya dan apabila tidak terbayar.


macam best kan? nie filem patut tengok nih ! hayatilah kisah benar yang dah diadaptasi kan dalm filem nie yeah :)


antara best scene dalam filem ...dalam Botol

pakpongpakpong :  saje jea share citer psl movie nie, actually otak tgh kering pun skrg nie :D




2 ulasan:

il ya na berkata...

mcm besh jek..tapi hari ni xkuar plak tgok movi..hmmm

Shira Afya Hashim berkata...

hari nie tak kuar, esok ade lagi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Shopping utk yg TerSayang :)