LIKE disini :)

Khamis, 31 Mac 2011

Jackie Chan dah mati?? | oh! Ghenti kan lah rumors nie!

assalamualaikum
selamat malam
selamat hari khamis :)
maaf, in previous entry i said saye 'cuti' drpd mengupdate blog nie kan
tapi, hot news nie betol betol menggoda lah utk mengupdate. aisyy -.-"


jackie chan dah mati??
ouch! tolong lah
tu citer tipu jea,
jackie chan tak mati pun disebabkan serangan jantung macam yg dilaporkan dalam social networking nie
tipuuuuu jea. wat penat aku sedih :D

menurut status yg di update oleh beliau kat facebook nye, dia memang sihat walalfiat lagi wat mase nie.
tak de sakit sakit pun.
cuma dia tengah sibuk bersedai untuk filem dia yang terbaru. 
tak percaya? nak detail?
oke, klik sini >> Jackie Chan is Alive & Well <<


.....

by the way, kalau korang nak baca semua berita sensasi dari malaysia dari facebook, senang jea. klik Like kat page facebook nie !
and, kalau korang nak register ke SAYS.my , korang just klik pic kat bawah nie

ape tu SAYS.my? ade yg tak tau? oke, nt sy terang kan :)

pakpongpakpong :  kadang2 citer kt internet takleh caye jugak, tapi yang nie. sahih.

Rabu, 30 Mac 2011

akan diRenovate

guys
maaf yea, saye dah lame tak mengupdate
dapat cuti sakit drpd lembaga blogger semalaysia
hehe
untuk berapa hari nie (tak tentu lagi bape hari) cik Shira Afya Hashim tak kan mengupdate ape ape, sebab nak renovate umah. ahaks. i mean ubah suai blog. ade benda lah yang tak sedap nak pandang nie. nanti nanti budak shira tu akan bercotcet lagi oke.
tungguuuuuuuuu :)

Isnin, 28 Mac 2011

Suke dan Tak Suke | KANAN dan KIRI


aku suke Drumstick !


aha. teringat iklan aiskrim nestle drumstick tu. hehe.
tetibe je kan.
okela, bukan tu point saye sebenar nya.

entri saye kali ni adelah untuk memperkemaskan previous entry saye yang tibe tibe je cakap Tak Suke tu. so, nak tau ape yang Cik Shira Afya Hashim suke and tak suke ?
check this out !

vroomvroom...!! 
pegang kuat kuat yea. 
haha

Suke :-
  • suke sunyi. aman je kan.
  • suke music.
  • suke bace buku berkenaan fakta. that's why sejarah saye dpt A. wekkks !
  • suke dengar alunan nasyid. 
  • suke bace blog. haha. hobi baru.
  • suke duduk sorang sorang tanpa diganggu
  • pendek kata, suke hidup yang tak banyak gangguan. hehe
  • suke blajar pasal graphic. tapi tak penah pass wat sendiri :p

Tak suke :-
  • tak suke orang datang ke rumah lame lame
  • tak suke orang lain sentuh/kacau barang barang saye
  • tak suke dengar orang cakap banyak banyak
  • tak suke dengar orang cakap kuat kuat
  • tak suke sangat pasal kira kira ni kecuali perakaunan :)
  • tak suke benda full of complicated
  • tak suke dengar orang mencarut.
  • tak suke tengok drama indo :p
oke tu je lah. hehe. kalau nak kenal saye lagi, insyaAllah nanti saye akan terbitkan entri tentang saye lagi.
maaf kan lah yea, tadi tu ter emosi plak. tak sengaja lah. saye tak nak blog saye dicop 'blog tak matang' oleh blogger otai, janagn risau. blog saye tetap profesional. akan selalu share perkara perkara terkini :)

ouh yeah, oleh sebab ketidakaktifan tuan pnya blog nie berblogwalking, maka saye masih lagi mencari follower ke-111. untuk detail sila check SINI :)

Tak Suke

TAK SUKA orang datang rumah bawak yang tah sape sape, aku pun tak kenal. melekat sampi 3,4 jam. and makan ramai ramai kat rumah sampai aku sendiri tak makan. banyak cilakak tau! siriyes nie, jangan tanye nape saye tengah marah marah nie. bukan tak suke orang datang rumah, tapi tolong lah. benci betol. dah tau datang rumah orang kan? beradab lah ckit. jangan lah stay sampai petang, siap nak masak lauk dia sendiri plak tu. nak marah kang, cakap pe plak. tapi tak paham paham ke kalu orang tak suke?? grrr!

.
.
.
.
.
.
.
.
.

fuhhhh ! oke lega ckit ! ..tengok, tak pasal pasal hari nie tiba tiba terupdate entri penuh amarah nie. tak suke betol lah. nanti tak pasal je blog nie kena cop blog tak matang sebab suke luah perasaan kat sini. grr! bukan maksud macam tu tau. nak choww lah ! panas tak habis lagi.

Khamis, 24 Mac 2011

Saye nak DOODLE daripada Along Usop!!!

Assalamualaikum!
Chakk!
oke arini saye nak 'demand' sikit..
nak request DOODLE daripada along usop
hihi

kenapa saye nak along buatkan doodle utk saye?

sebab saye jeles sume blogger gune pro pic doodle kat fb! saye pon nak jugak.. lagi pun, doodle yg along buat bleh tahan comel.. nak buat sendri, tak mampu.. haha.. so, selepas mencari dari sumber yang dipercayai, dorang sarankan supaya saye mintak along usop buat kan..
jadi, dengan ini..sy nak mintak lah along buat kan doodle utk saye jugak.. hehe.


gambar nie sebagai rujukan? buleh? kalu tak buleh, pandai2 along lah adjust.. asalkan ade rupe..hehe

Rabu, 23 Mac 2011

...Dalam Botol - Negatif tapi Realiti





Negatif tapi Realiti. tak percaye? pergi search dalam facebook. ade paham? haha. statement nie macam meletop vravravroom pulak kan? tapi tu lah senario masa kini. tak payah nak tolak sangat lah kenyataan sekarang nie. citer dalam movie tu dah memang antara kisah benar dalam dunia nie tau. ooppss jangan kecam saye yea? 


nak tau satu citer tak? pasal mamat gay, tapi takdelah sampai tukar jantina bagai. maybe cuz dia adalah lelaki dalam 'hubungan' dia tu. kelaka oke! ade kenal sorang mamat nie, sebaya dengan saye. dia tu..budak pandai. upsr, pmr, spm dia memang cemerlang. penah jadi pelajar kat salah satu SBP berprestasi tinggi tau. muka pun..not bad. ala aliff aziz gitu. asal nya kenal kat myspace and skrg dah beralih kat facebook pulak. eh eh jap, saye kenal org, kenal macam tu jea, takde sampai mintak number phone and ajak jumpe bagai. itu bukan saye oke? mase di myspace dulu, tak tau plak yang dia tu gay. baru baru nie jea dapat tau citer sebenar. rupa nya 'citer chinto' yang dia ngadu selama nie bukan terhadap pompuan, tapi lelaki. grrr! demm! and ade lagi coter yang terbongkar, dari seorang yang rapat dengan dia sendiri. bagi tau saye yang dia tu dah __________ . ape tu? tah lah. tak nak cakap. takut tersalah plak kan. memang terkejut lah. ape hal lah dgn dia tu. pandai tapi B***H. astaghfirullah. - THE END.


oke, berbalik ke movie ...Dalam Botol. well saye rase sume orang tau tajuk asal filem nie kan? semalam saye tengok Fuhh! kat Tv3, ade review pasal movie nie. saye rase macam nak tengok jea citer nie, memandangkan scene yang tak sepatutnya tu dah kena cut, but still boleh ke umur di ambang 18 nie tengok? ahaks. filem nie telah dijayakan oleh Khir Rahman sebagai pengarah dan pelakon BOMBASTIK iaitu Arja Lee, Wan Raja, Normah Damanhuri, Diana Danielle, Fauziah Ahmad Daud, Jalil Hamid dan Pekin Ibrahim. to those yang still tak tau citer nie pasal ape, jom kita tengok trailer movie nie dulu yea :-





and, ni plak sinopsis ...Dalam Botol.


Filem …dalam botol mengisahkan Ruby atau nama sebenarnya Rubidin dan Ghaus merupakan pasangan gay iaitu mencintai kaum sejenis. Disebabkan terlalu mencintai Ghaus, Rubidin sanggup berkorban mengubah identiti dirinya kepada Ruby. Bukan sedikit pengorbanan yang dilakukan oleh Ruby, identiti dirinya diubah menerusi satu pembedahan jantina. Namun perhitungan Ruby itu salah kerana Ghaus tidak dapat menerimanya dalam keadaan fizikal seorang wanita sekali gus memutuskan perhubungan dengan Ruby. Tanpa diduga, hormon lelaki dalam Ruby kembali menyerlah dan dia kembali menjadi Rubidin. Malah Rubidin mula jatuh cinta dengan seorang gadis yang baik budi dan mereka merancang untuk berkahwin. Bisa terjalinkah harga sebuah perkahwinan jika sang suami tidak memiliki kelakianya dan apabila tidak terbayar.


macam best kan? nie filem patut tengok nih ! hayatilah kisah benar yang dah diadaptasi kan dalm filem nie yeah :)


antara best scene dalam filem ...dalam Botol

pakpongpakpong :  saje jea share citer psl movie nie, actually otak tgh kering pun skrg nie :D




'Horey ! Keputusan SPM Saye Gempak Gilerrr!'

Sila Ketawa
sebab
korang ditipu !

result belom diumumkan lagi laaa ~


sekian saje untuk pagi nie.
wassalam!

Selasa, 22 Mac 2011

Nak muka terpampang kat dada akhbar? Ini lah Peluang korang!

assalamualaikum ya ahli blogger ! :D

selamat tengah hari, selamat makan tengah hari, selamat bertengah hari, dan selamat setengah hari kepada yg ambik cuti half day tu oke. haha.
sebelum ape ape, saye nak gtau bahawasanya esok 23hb mac saye akan merangkak, errr tipu jea oke, ke sekolah pada jam 11.33 pagi untuk amik result spm 2010  yang da 3 bulan saye tunggu tu. kalau atok santa tu tunggu result jugak, mesti janggut dia da panjang sampai pinggang kan. rimas betol ! sape sape spm holder kat luar sane, nak g skola dengan saye, sila text saye malam nie di num 0172500001, oke. tu saje untuk masa ni.

~ back to bacis ~
echewah macam dah jaoh tersesat ke lembah hitam je plak kan? haha. ahh sudah lah mengarut nie. mesti korang da tak sabar nak tau ape citer sebenar nye kan? baik lah, teringat plak ex classmate aku suke cakap 'baikkkkkkkkk...' bila cikgu cakap ape ape. HAHA! tiada kaitan dengan entri, so sila abaikan dan fokus pada statement seterusnya :)   bagi korang yang gilerrrr glame. korang boleh join ini. memang khas untuk kalian lah benda alah nie. LOL. macam kejam jea budak shira nie cakap macam nie, kan? eh kejam ke? haha. oke oke saye betol kan ayat tu. *mood : rewind* bagi korang yang nak tau ape lah sangat benda alah nie, korang boleh join ini. oke boleh? hehe.

credit to Google

macam mane cara nya? sila klik Laman Glame sekarang ! lepas tu..just enjoy the show ~ sambil nyanyi lagu Lenka  :) ouh yea, korang ade dengar citer tak pasal pocong dan pon pon pon pontianak berkeliaran kat tengah tengah KL tu? korang terkezut tak? ke korang sampai terkucil dalam seluar pas nampak hidupan hidupan tu muncul depan korang? tettt! kantoi suda. haha ! by the way, jangan lupa ! klik Laman Glame sekarang tau ! sebelum hidup anda di selubungi kain pontianak :D choww dulu ! tata !

pakpongpakpong : eh ae yang marah ke pasal link artis daring tu? chill la kawan. tak kan nak tengok benda kotor je kot? :)

SAGUHATI untuk follower yang ke-111 !



Hye rakan blogger dan readers sekalian !
paham tak maksud title entri and image saye nie?
yea !
saye ade somethings nak bagi untuk the lucky follower yg ke-111 !
suke tak suke tak? pasti ade yang tak suke, sbb bukan korang yang dapat. hehe! nak tau ape yang shira nak bagi? ade lah. tengok dulu ape yang saye mampu nak bagi. hehe.
so, kat sini.. saye nak mintak rakan blogger tolong promotekan blog saye sehingga mencapai 111 followers, saye perlu kan lagi 48 followers lagi. untuk yang tolong promote dapat ape? yang tolong promote tu, dapat sekalung terima kasih daripada shira and insyaAllah kalu ikhlas, korang dapat pahala sebab da tolong saye. hehe.

syarat? tak ade syarat ! yang penting anda adalah follower yang ke-111 di blog saye nie :)
tolong saye yea? untuk cari follower bertuah yang ke-111 :)

pakpongpakpong : owh yea, image kat atas tu cubaan pertama saye gune photoshop, + photoscape :)

UPDATE : FOLLOWER KE-111 DA DITEMUI :)

Semakin DARING artis wanita Malaysia skrg nie. mesti BACA tau!

Assalamualaikum!~ selamat pagi, selamat hari selasa, selamat kembali ke dunia yang nyata. sudah sudah lah tido tu, tak baik untuk kesihatan tau tido banyak banyak nie. bangun cepat! saye ade benda nak share nie! eishh cepat lah! saye sorok bantal awak skrg! ha bangun pon ! ~ grr pehal la budak shira nie, pagi pagi dah mengada ngada, semalam bukan main bad mood lagi tuu. huh! oh semalam saye bad mood ke? maaf. hehe. kesilapan teknikal tu.


oke, berbalik ke tajuk di atas. ecewahh! macam nak berpidato plak kan. HAHA! Artis wanita Malaysia yang dah semakin daring, berani vravravroom sekarang nie. korang tak percaya? korang dialu-alukan untuk klik SINI utk lihat aksi artis daring. ha klik lah cepat pe lagi tunggu ! eh jap, nie ape lagi yang tersenguk senguk nie, patut lah lambat jea nak klik. oke, korang klik cepat cepat, komfem tak ngantok lagi dah. hehe. korang mesti tengok pe yang shira tengok sekarang nie. hehehe... gelak jahat nie tau! 


hehehehe! gelak jahat ~
haa sudah, dah terlebih excited nie. bila korang dah tengok, korang dialu-alukan jugak untuk koemn kat entri nie. tau? tak nak komen yang bukan bukan, just nak tau pendapat korang jea. hehehe. lagi sekali, saye gelak jahat. ermm tapi tu pun kalu ade yang nak komen lah kan. dengan itu, saye undur diri sekejap, nak tengok aksi daring tu lagi. huhu! tata! wassalam !


pakpongpakpong : saye tak tipu nie tau, betol betol daring nie. cepat klik SINI !! :D

Isnin, 21 Mac 2011

Sudah Genap SATU Bulan !


Assalamualaikum


hye korang!
korang nampak pic hasil kekreatipan saye kat atas tuu?
nampak tak? kalau korang cakap tak nampak, sudah jelas lagi bersuluh yang korang tu RABUN.. jangan mara haa! ari nie bufday blogger girl nie. ape kejadah lah yang budak shira nie merepek kan. sila abaikan untuk 11saat. terima kasih :)

hari ni, 21th march, genap 1 bulan saye berblogging. selama 1 bulan, saye telah berjaya mempunyai blog followers seramai 61 orang. terima kasih oke! :) semua tu sangat memuaskan hati saye, huhu. macam nak terima award plak kan. poyo poyo jea. suda lah. saye tak nak merepek banyak banyak ari nie, cause mase tak mengizinkan. jadi, bila free insyaAllah dengan sepantas storm saye akan mengupdate blog nie yea. korang tunggu tau? jangan lari jauh jauh tau? tolong rindu rindu kat saye tau? *mood gedik* hehe. oke, saye undur diri dulu yea. korang jage diri yea. sayangg korang ! :)


pakpongpakpong : nak tunggu follower yang ke-111. ade somethings utk si dia yang bertuah tu, kot. :D

Jumaat, 18 Mac 2011

Zaquan Adha dapat anak kembar!

Assalamualaikum! Eh Zaquan Adha? dapat anak kembar? baru jea dye kahwen kan? ish ish ish. korang, sila angkat tangan tinggi tinggi dan goyang ala Usop Bako sambil ketawa sebab budak shira nie dah tipu korang! eh jangan cakap Bako! teman takot :D


jangan mara mara yea, mai mai kita gelak ketawa dengan lawak antarabangsa yang 100% di copy dan paste nie :)


Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka…

Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, “Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.”
“Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,” kata lelaki yang pertama dengan riangnya.

Beberapa minit kemudian, seorang jururawat lain datang memberitahu kepada lelaki kedua, “Isteri Tuan selamat melahirkan bayi kembar tiga. Tahniah!”
“Apa? Kembar tiga! Saya bekerja dengan 3D Corporation, kata lelaki yang kedua.

Setengah jam kemudian, seorang jururawat memberitahu kepada lelaki ketiga, “Tahniah! Isteri Tuan selamat. Tuan dikurniakan anak kembar empat” kata jururawat itu dengan tenang.
“Kembar empat! Sungguh saya tak menduga kejadian ini, saya pula bekerja di Four Season Hotel,” kata lelaki ketiga dengan gembira.

Lelaki yang keempat mula mundar-mandir kegelisahan. Ketiga-tiga lelaki tadi berasa hairan melihat keadaan lelaki keempat itu. Mereka bertanya,
“Apakah yang merunsingkan awak?”
Dengan perasaan gelisah dia menjawab “Saya bekerja di Seven Eleven.”



lawak tak? hehe. bayangkan anak dye pon kembar, kembar 711. perhh! tapi ade ke? anak semut boleh lah kot :D


ni kembar tau! eh tulisan kat baju tu macam perli saye plak. Copy & Paste :D



pakpongpakpong :  saje jea mengupdate petang2 nie, sebab geli plak tengok gambar tak senonoh kat previous entry nie :p




Budaya Seks Bebas - "Biasa Lar Tuu..!" , Biasa Ke?

Assalamualaikum.hoh!agak serious tajok entri budak shira kali nie yea?serious tak serious..itulah hakikat dunia sekarang nie.bukan di barat saje, kat malaysia pun dah sangat biasa kita dengar semua nie kan?kalu tak, tak kan lah selalu keluar berita pasal buang bayi.


Istilah 'Biasa la tu!' dalam kalangan remaja sekarang memang betol betol dah biasa bagi kita semua.ye tak? contohnya seperti situasi nie - sorang kawan A ajak sorang kawan B ponteng sekolah, lepak kat Mall. yang kawan B nie plak still rase takot takot and cakap kat kawan A, "aku takot lah, mane tau ade polis nampak?tak pun mak ayah aku nampak aku lepak kat mall tu macam mane?habis lah aku kalau macam tu." kawan A plak jawab, "alah kau nie, biasa la tu! kalau setakat lepak lepak nie. takde bende lah! dah lah, tak payah banyak cerita. jom ikut aku!" - tengok tu? ade jugak ayat 'biasa la tu'. korang sedar tak? ayat yang ciput tu sebenar nye sangat sangat power, tau tak? kenapa? sebab ayat tu hampir 100% berjaya mempengaruhi minda remaja untuk melakukan something yang tak sepatutnya. hebat tak?


kebiasaannya, kes lepak lepak tu tak habis kat situ. mesti dorang ade adegan tersendiri.korang rase dorang pegi lepak tu setakat berdua je ke? -kawan A and kawan B- tak kan? mesti ade couple. mesti ade boyfriend. dan, korang rase dorang tu setakat melepak je ke?tak kan? dorang mesti pegi karaoke, dalam bilik gelap tu dorang buat ape? bukan setakat terpekik terlolong merosakkan lagu je kan? korang rase? lepas ape yang dorang buat dalam bilik gelap tu, dorang pegi mane pulak? korang rase rase? ishh banyak nye rase rase. bosan lah! baik lah, kita lihat gambar gambar ni :-











perlu tak kita kaburkan muka? tak kot? and, tujuan saye upload pic2 nie bukan utk kotorkan blog saye nie tapi nie lah realiti nye :)
apa yang dilakukan oleh kaum Lut pada zaman dahulu dengan budaya seks bebasnya sedang melanda dunia hari ini. malah lebih dahsyat lagi. antara budaya negatif yang jadi ikutan remaja sekarang ni adelah budaya hedonisme. apekah? budaya hedonisme nie adelah satu doktrin yang menjadi menekankan keseronokan adalah kemuncak kepada kebaikan. oke nie lah nama penyakit yang serang kita sekarang nie. keseronokan adalah kemuncak kepada kebaikan. ermm! rase nye tak salah kalu kita nak meraikan sesuatu dengan kesoronokan, tapi berpada pada lah. jangan sampai body tu jadi bahan keseronokan. 


erm menurut kajian, ade beberapa punca yg dah pun dikenal pasti dalam budaya seks bebas nie. antara nye :-



  • Pergaulan bebas antara lelaki dan wanita
  • Leluasa Pornografi
  • Si Gadis Galak Berfesyen
  • Lelaki Dayus
  • Hilangnya Suara Ibu Bapa
  • Tiada Penerapan Syariat dan Hukum Islam (Hudud)

kesimpulan nye, tolong lah hapus kan ayat power 'Biasa lar tuu..!' dalam percakapan harian dan berhenti mengamalkan pergaulan bebas. kita nie mesti tak nak hidup dalam suasana kacau bilau kan? kalau dah budaya seks bebas nie makin berleluasa, dah tentu ada anak anak haram lahir di dunia nie kan? makin banyak lah kes pembuangan bayi di negara nie, tak kurang juga lahirnya seorang anak yang meneruskan hidupnya tak berayah. korang sume tau kan ape akibat nya kelahiran anak anak haram nie? so, please lah kawan. stop buat semua tu! 

ape semua nie? inilah hasil daripada manusia yang tak sedar dek untung tu!



sekian, wassalam! :)

Take Note, My Fellow Followers :)

Assalamualaikum!

yeah entri kedua untuk hari Jumaat yang berbahagia nie :)
almaklum saye nie da cuti 2 hari, hari nie lepas gian lah mengupdate blog nie kan. hehe. entri kali nie, khas untuk followers saye yang ke 50, 51, 52, 53, 54, 55, dan 56. 
saye nak ucapkan terime kaseh banyak2 sebab sudi menfollow blog yang serba miskin nie. 
ouh yea, siapakah follower yang bertuah ke-50 tu?
jom intai jap!


yeah ni dia, terima kasih tau! dan ini untuk anda :)


suke tak? kalu suke, cepat tepuk tangan! hehe

yang lain, jangan menanges. ucapan ratusan ribuan jutaan terima kaseh atas kesudian anda menjenguk & follow blog saye.
diharapkan sokongan anda semua tak kan pernah putus untuk saye terus menjadi blogger sehingga setaraf dengan blogger hebat di malaysia nie :)

sekian, wassalam :)

pakpongpakpong : berasa excited sungguh bila Encik SengalMan sudi follow blog sye ni jugak :p

Korang tau ape beza lelaki & perempuan?

Assalamualaikum

fuuhhH! da lame tak mengupdate blog nie. saye dapat MC daripada Majlis Para Blogger SeMalaysia selama 2 hari :D
sebelum ape ape, saye nak tanye nie, korang sihat? ade demam demam tak? kalu ade, terus pegi hospital tau? almaklum, sekarang nie ade macam macam virus. menakotkan betol. owh yea, ade rindu rinduan kat budak shira nie tak? ;)
cehh! sape nak rindu kau tu shira? mimpi je lebih kau nie! oke trime kaseh, saye paham maksud nye tu :) 
oke cukup lah entri yang serba membosankan nie :D

yeah! beza lelaki & perempuan! korang tau tak? banyak sebenar nye, antara nye korang boleh dapat info kat blog Encik Jamban Comel, and blog E-Sempoi.com. klik je lepas tu korang mesti tau pe beza nye. 

oke, dalam entri kali nie, saye nak tekan kan perbezaan lelaki & perempuan dalam hal meminati seseorang artis. hoh! bunyi macam menarik tak? yeah that's my point. hehe!  perkara nie memang saye sendiri yang lalui, memandangkan saye pernah menjadi page admin mengenai seseorang artis :) ape perbezaan nye? jom bace lagi !

kat sini, saye bagi satu contoh artis tau? tapi tak bermaksud saye betol betol maksud kan artis tu. contoh sahaje oke! hehe. kita tengok abang hensem nie yea :) abg hensem lagi?? actually, memang popular keyword abg hensem nie kat blog sye nie. so that is why saye gune kan lagi keyword nie utk tarik traffic :D  

korang kenal tak sape nie? ape? gambar tak jelas? oke sebentar!
yang nie? jelas? kenal? HA! ini lah SHAHIR :) hensem sungguh kan? hehe.

perbezaan lelaki & perempuan dalam kes macam nie adelah :-

lelaki -
  • tidak menunjukkan minat yang keterlaluan. erm maybe takot di'cop' sebagai gay kot?tu pun kalu artis lelaki lah kan.
  • sering memberikan komen yang membina untuk artis yang diminati. oke, yang nie memang bagos. tanda sokongan yang padu utk artis favorite dia tu kan. thumbs up!
  • sentiasa bersemangat untuk mengadakan majlis tertentu seperti gathering. lelaki yang macam nie boleh dikatakan profesional la kan? bagos jugak nie.
  • tapi, akan mula berpaling dengan mudahnya apabila artis yg diminati tidak melayan si lelaki itu. contoh nye, lelaki tu dgn suke hati nye mengutuk artis tu kat fanpage nye, nie betol betol terjadi tau? 
  • akhirnya, akan mula menghasut peminat2 lain untuk tidak meminati artis tu lagi. memang pernah terjadi nie, tapi nasib baik lah peminat2 artis yg lain tu setia. tak mudah percaya dgn tohmahan :)
perempuan -
  • suka menunjuk-nunjuk perasaannya kepada semua orang. contoh, pegi edit gambar artis tu dgn si perempuan and guna as profile picture kat facebook and last dia bagitau kat sume org, jangan kacau dia, dia bf aku!  hoh? what the fish! LOL. perkara biasa la nie kan.
  • sifat menunjuk-nunjuk nya tu tak tamat disitu je, sampai kat fanpage artis tu pun dia tunjuk meroyan. nie memang kes meroyan meraban yang kritikal lar nie.
  • tak kan melepaskan peluang yang ada untuk berjumpa dengan artis fav nya. mane mane event yang ade atis tu, mesti ade muka dia. konon konon dimana ada si dia, disitu ada aku  la tu kan? LOL!
  • tak kan ketinggalan sikit info pun tentang artis tu, kalau boleh dia akan bertanya semua hal pada orang yang berkenaan. ha yang nie selalu jadi kat saye, ade lah sorang due nie, peminat fanatik rase nye. pantang dia nampak saye online, mesti dia tegur. tanye pasal artis fav dia tu. adoyaii..
  • last, dalam bilik si perempuan nie mesti berlambak lambak segala poster atis fav nya. erm ustaz saye cakap, tak elok tampal tampal gambar gambar yang bukan mahram. no comment :)
oek tu jela antara perbezaan lelaki & perempuan dalam satu sudut. pendek kata, lelaki tu lebih profesional berbanding perempuan memandangkan perempuan nie kan terkenal dengan sifat bunga bunga dan rama rama dalam hati. ye tak? tapi, tak semua perempuan macam tu kot? hehe! oke, sekian saje entri untuk pagi nie.wassalam! :)

all infomations are credit to Encik Jamban Comel and blog E-Sempoi.com
all photos are credit to The Love of SHAHIR FriendsPage

pakpongpakpong : terasa gumbira di hati bila encik jamban comel sudi jenguk blog saye :D

Selasa, 15 Mac 2011

Sistem TV tergendala.

assalam.



hari nie banyak benda nak cerita sebenar nye.
nak citer pasal klinik, artis af
tapi tak kesampaian, tak tau lah kenapa tak ade mood since 3,4 hari nie.

korang tunggu lah yea.
Shira Afya Hashim akan kembali.

last word : take care guys, and selalu lah melawat blog saye.
klik iklan free tu jugak oke :)


Ahad, 13 Mac 2011

Tsunami Di Jepun & Pemberontakan di Malaysia.

Assalamualaikum ! ~
Salam Ahad, salam satu umat :D title entri saye kedengaran sangat serious, bukan? skema tak ayat saye? :D tapi sebelum apa apa, salam takziah dari malaysia ke jepun. ranap beb ! 


tapi tu tsunami, kat jepun. yang pemberontakan kat malaysia tu pe citer plak?


HARAP MAKLUM, ENTRI SAYE KALI NIE TIADA KAITAN DENGAN POLITIK MALAYSIA KIN
TERIMA KASIH :)

suda lah, penat lah nak berformal-formalan nie.
terus ke citer sebenar jea.
actually,  tsunami yang melanda di jepun hari jumaat lepas memang betol betol buat saye taksenang duduk. berdebar memanjang. risau tak abeh. dari petang sampai lah nak tido. asik pikir pasal tsunami sambil berdoa supaya kita diselamatkan dari bencana mcm tu. tah bila masa saye tertido pun tak tau, tau tau jea da pukul 5 pagi. tu pon tersedar sebab mimpi.
mimpi ape?
nak tau? betol nie? betol ke nie? pasti?
oke oke tak tanye lagi, jangan la marah :)
.
.
.
.
.
citer nye macam nie,
pagi sabtu semalam, shira dapat mimpi yg agak menakotkan.
rase rase mcm da kembali ke zaman darurat dolu dolu jea.
ade PEMBERONTAK ! bawak senapang M-16, paki tutup muka tu. takot.
macam ade kat Libya pun ye jugak. HAHA!
paling menakotkan, dorang senyap senyap masuk rumah saye,
terus serang kitaorg, potong kaki saye dgn parang. grrrr !
then, terus terjaga.
baru tersedar tu mimpi jea rupe nye. nasih baik. fuhh!
pe maksud sume nie yea?

maaf lah, entri hari nie tak best. sebab tak sihat, so otak pun lembap jugak.
effect daripada tsunami kot. huhu. 

sekian, wassalam.

pakpongpakpong : line pon cam siput tersekat dalam cengkerang jea kan, mmg tak ade mood nak menaip lah macam nie.

Jumaat, 11 Mac 2011

Ade Abg Hensem Tengah Cari Jodoh!

Assalamualaikum! ~ 

abg hensem :D
tengah buat ape tu? dalam kuliah ke nie? pagi tadi da breakfast tak? 
eh shhhhh! tengah texting dgn abg hensem nie! HAHA! 

ABG HENSEM
ABG HENSEM
ABG HENSEM
ABG HENSEM
ABG HENSEM
:D

tipu jea ~ mane ade abg hensem. tak wujud pun la. HEHE! Eh ade yang hampa ke nie? ala soryyy ! saye mempermainkan perasaan awak. HAHA!
tajok entri nie saje jea nak bikin gempak. nak tarik traffic jea. hehe
DIINGATKAN LAGI SEKALI, SUME NIE TIPU JEA OKE. JGN ADE YG MENANGES MCM BUDAK2 MINTAK MAK BELI PISTOL MAINAN PLAK YEA.

pagi tadi, time tengah sengal sengal tu, aku *aku lagi?? mmg sah hilang sopan nie*  saje saje 'check check check it out' statistik blog aku nie, tengok part keyword ade 'abg hensem'. nie sume gara gara entri Thanks blog 'Abg Hensem' . tu yg tetibe muncul idea nak cakap pasal abg hensem lagi. mane tau rating terus melonjak plak kan? HEHE! 


erghh! cukop cukop lah nak menipu tu shira. dose tau tak?! Oopss! ade yang mara ke? okelah, tak tipu lagi. demm! Erm tadi saye breakfast dgn chicken chop! oke korang wajib ketawa sekarang sebab saye tipu korang lagi. HEHE! jangan mara! nanti kena lelong. nak? tak nak? kalu tak nak, dudok situ diam diam and bace jea ape saye nak cakap nie. HEHE! berlangsung satu sistem monarki di sini :D ape tu monarki? korang tak tau? pegi google sendiri! HAHA! 

sebenarnye tak ade citer pun. tangan nie jea gatal sangat nak mengupdate blog nie. semenjak due menjak tiga menjak empat menjak lima menjak nie, echewah! banyak nye menjak. otak saye agak blank in the dark , tak dapat nak mengeluarkan idea yang agak bernas. oleh itu, aktiviti sementara saye sekarang adelah menyerbu blog blog yang ade kat SAHABAT BLOGGER yang beribu beriban yang banyak sangat yang best best tu yang havoc yang meriah yang hurm  hurm hurm..yang ape lagi yea. cukoplah tu! :) okelah nak sambong menyerbu! sekian, wassalam! :)

pakpongpakpong : nak menghasilkan 1 entri nie pon makan mase 1jam 32 min tau. bengal kan? :D

Khamis, 10 Mac 2011

Stuck in the Moment

Ecewah! tajok tu macam lagu Justin Bieber plak kan? ouch saye bukan peminat JB -.-" 
tak nak citer pasal dia lah. lebih baik aku *eh aku?? hilang sopan dah budak SHIRA nie* tanye pe kabar korang tu kan kan kan? korang pe kabar? da breakfast? da lunch? korang wat ape tu? da mandi? huhu.


O T A K
S A Y A
S T U C K
H A R I  I N I

JADI, SILA REPAIRKAN OTAK SAYA
TOLONG !



Bloglist Fakhrul Mai Dah!

Bloglist Fakhrul Mai Dah!



Saye suke blog Encik Fakhrul nie kerana
  • blog nie profesional, universal
  • entri nye tak merepek meraban *paling suke entri Pompuan jangan silang kaki!*
  • susunan widget, iklan bagai tu tampak kemas, tak serabot
  • blog mesra rakyat. hehe
  • rase nye tak ade yg kurang, yela sy nie pon blogger baru kan, xdpt nak komen lebih2 :D


oke tu je la kot. hehe


Rabu, 9 Mac 2011

Jom sama sama buat duit dengan HeartBeat !

Assalamualaikum ! ~ baru baru nie, ade orang perkenalkan kat saye tentang HeartBeat. Ape tu? Erm pendek kata, lebih kurang mcm Nuffnang laa. tapi HeartBeat nie lebih senang buat duit, tak perlu traffic tinggi. dengan hanya one unique click  je, kita da boleh dapat 4sen. oke la tu kan? yang penting, free of charge. nak tau cara nye? mudah jea ~


1. Clik Banner di bawah nie utk ke website HeartBeat




2. Click ikon HEARTBEAT macam gambar bawah ni.

3. Then click CREATE ACCOUNT dan isi semua maklumat yang di minta, kemudian tick I agree HeartBeat's(Terms of service) then klik continue.

4. dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah dibawah.

5.Click Online Application (seperti yang ditunjukkan dibawah)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan. Jangan lupa tick i agreeand then continue.

6.  Click GET A CODE (seperti lampiran dibawah)

7. Copy code yang anda suka, dalam kotak merah 2. pilih lah yang mana pun.

ha tu jea cara nye, jom kita join HeartBeat sekarang yea ! :)

thanks to Cik Wanie sebab kenalkan sy dgn HeartBeat nie ! :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Shopping utk yg TerSayang :)