LIKE disini :)

Selasa, 12 April 2011

Celcom Kolony - Ape Harem Jadah Benda nie?


Assalam, selamat malam, selamat membaca entri :) tak nak bebel manjang, nak straight to the heaven jea, eh..i mean straight to the point. hehe.. kalu psl go to heaven, tak yah citer. mmg idaman qalbu :) 

oke, sume dah tau simbol kat atas tu ape menda kan? yeah! tu adalah simbol pelik yang kita semua dok tertanya tanya lately nie kan - Celcom Kolony - sebelum nie, ramai blogger yang tak caye dgn propaganda yg selalu jea muncul kat tivi, tepon, radio, internet, pejabat pos, warung pak jabit dan blablabla . sampai ade individu yang cakap, jgn terpengaruh dgn simbol tu! mcm simbol elien jea! aku nak tergelak gak bila ada yang menegah sampai macam tu. haha.

actually, Celcom Kolony nie adalah the latest product of Celcom. boleh kata Celcom Kolony
nie adalah the new SMS-based social network yang bleh menghubungkan kita and friends. kira mcm facebook lah, tapi tak payah connect kan broadband korang yang lambat cam siput sedut tu untuk berinteraksi dgn members. kolony nie memang cepat dan pantas serta mendapat liputan yang tak ade batas tau. dikhabarkan, skrang dah lebih 1juta join venture benda alah nie..

ha lepas nie ade 5 words yang akan jadi part of your daily lives - DING, BOMM, FREN, POPP and KOINZ - ha ape haremjadah lak benda ding bomm mak datuk nie? alah kira nya nie lah keywords untuk korang gunakan nanti. cara cara nak guna nya plak, jap saya tunjukkan :)

ha nie saye copy and paste jea, kalu tak reti bahasa inggeris, plis rujuk google translate, atau tanya saya yea :)



To get started, just send KOLONY to 25333. (You just need to have an Xpax, U.O.X., S.O.X. or Celcom mobile number to join!)
After you get your nickname, check out some of the ways you can socialize on Kolony:
DING – Ding your buddies and leave them a message to cheer them up.
Send KDING to 25333
BOMM – Have an update to share? BOMM it away to all your FRENs!
Send KBOMM to 25333
FREN - FREN for life? Make as many as you can in Kolony!
Send KFREN to 25333
POPP – Get to comment on what your buddies say!
Send KPOPP to 25333
For even more cool activities in Kolony, just send KHELP to 25333 to get a full list of keywords that you can use to explore the rest of the world of Kolony!


oh yea, buat masa nie.. Kolony menggunakan sistem KOINZ. setiap pendaftaran baru korang akan dapat 500KOINZ and setiap topup pun akan dapat Koinz and boleh guna utk Kolony.


oke, tu jea utk malam nie. nanti nanti, kita update lagi yea :) until then, take care and be awesome! wassalam :)

pakpongpakpong : Kolony nak challenge Hot Ticket kot. biasa lah tu :)

UPDATE : Celcom Kolony nie mcm twitter jea !
tgk image di bawah!


3 ulasan:

Sora Rasyido berkata...

lepas aku bukak website dia even byk kali pon, smpi skrg x pham lagi bndalah ni..

Shira Afya Hashim berkata...

Cik Sora Rasyido,
sama lah kita sbnarnye..hehe
masih tercari cari sinar harapan lagi..haha

faisalHENSEM berkata...

Assalamu'alaikum...

Tobat aku tak paham benda ni..
daftarnya sudah..
nak berbalas SMS dgn FREN plak
yg pening sampai skrg..

CELCOM tolong buat sesuatu yer..
Ramai masih tak paham..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Shopping utk yg TerSayang :)